×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgisch koningspaar wenst iedereen ‘deugddoend verlof’

  Belgisch koningspaar wenst iedereen ‘deugddoend verlof’

  "Examens en stress liggen achter de rug. De vakantie mag beginnen. We wensen iedereen een deugddoend verlof!" In die opmerkelijke bewoording lijkt het Belgisch koningshuis iedereen een fijne vakantie te wensen.


  Koning Filip en koningin Mathilde van België hebben met hun vier kinderen de abdij van Villers bezocht. Het koninklijk gezin poseerde na een uitgebreide rondleiding door de ruïnes voor de Belgische pers.

  Filip, Mathilde, prinses Elisabeth (16) (de Hertogin van Brabant), prins Gabriël (14), prins Emmanuel (12) en prinses Eléonore (10) wandelden met een tablet in de hand door de ruïnes in Waals-Brabant. Daarop konden ze zien hoe de voormalige cisterciënzerabdij er in de dertiende eeuw uit zag. "Het is prachtig", zei Mathilde toen ze de abdijkerk binnenstapte.

  Het gezinsuitstapje vond op 24 juni plaats, maakte het Belgische hof zaterdag bekend.

  1 juli 2018 - 13:30