×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgisch koningspaar op World Economic Forum

  Bijeenkomst wereldtop in januari

  Belgisch koningspaar op World Economic Forum

  Koning Filip en koningin Mathilde nemen in januari deel aan de jaarvergadering van het prestigieuze Wereld Economisch Forum in Davos. Het is voor het eerst dat een Belgisch koningspaar naar het World Economic Forum afreist.


  Tegenover het VTM-programma Royalty heeft het Belgische koningshuis bevestigd dat koning Filip en zijn echtgenote vanaf 22 januari vier dagen in Davos zijn. Op het Forum worden de grote sociaaleconomische problemen van de wereld besproken. ''De bedoeling is voor de koning en koningin om de huidige stand van zaken te kennen inzake grote maatschappelijke debatten, zoals economie, energie en gezondheid'', liet het paleis aan VTM weten.De jaarvergadering van het Wereld Economisch Forum in Davos is een van de meest prestigieuze zakenbijeenkomsten ter wereld. Ieder jaar opnieuw komen de machtigste en invloedrijkste mensen er samen onderhandelen. Als prins en prinses waren Filip en Mathilde er vaak bij, evenals koningin Rania van Jordanië en kroonprins Haakon van Noorwegen. Uit de VTM-reportage blijkt dat Filip er al tien keer bij was, onder meer om mensen te zien die hij later op handelsmissies zou ontmoeten. Ook luisterde hij naar de debatten en toespraken en was hij bezig met het promoten van België.Naast het Belgische koningspaar gaan de Belgische premier Elio Di Rupo en de Vlaamse minister-president Kris Peeters volgende maand naar Davos. Het thema van de komende editie is The Reshaping of the World.

  22 december 2013 - 17:52