×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgisch koningspaar naar West-Vlaanderen

  Belgisch koningspaar naar West-Vlaanderen

  Koning Filip en koningin Mathilde hebben vrijdag hun Blijde Intrede gemaakt in West-Vlaanderen. Ze werden om 11.00 uur in Brugge aan het Provinciaal Hof op de Grote Markt ontvangen door onder meer de burgemeester.


  Tientallen kinderen en enkele koningshuisfans en kijklustigen stonden een uur voor aankomst al op hun posten om het vorstenpaar te zien aankomen en hartelijk te ontvangen. De kinderen zongen en riepen 'Leve de koning'. De stad Brugge verwacht ook enkele actiegroepen. Bij aankomst van de hoge gasten stonden zij er nog niet, weet Belga.

  Op de planning staat de overhandiging van een boekenpakket. Daarna staat een werklunch op het programma waar er zal gesproken worden over de grenscriminaliteit en de veiligheid op zee.

  Boottochtje

  Na de lunch volgt het traditionele volksbad op weg naar het stadhuis van Brugge, waar het vorstenpaar onder meer de gelegenheidstentoonstelling De Belgische vorsten in Brugge 1831-2013 zal bezoeken. Als afsluiter gaat het vorstenpaar een boottochtje maken op de Brugse reien.

  De Blijde Intrede is de voorlaatste in de reeks bezoeken aan alle provinciehoofdsteden. Brussel komt volgende maand als laatste aan de beurt.

  25 oktober 2013 - 13:09