×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Belgisch koningspaar in kerk tijdens WK-duel

  Huwelijk Amedeo en Lili tijdens kwartfinale

  Belgisch koningspaar in kerk tijdens WK-duel

  Het voetbalgekke Belgische koningspaar moet zaterdag een list verzinnen om de Rode Duivels aan het werk te zien tegen Argentinië tijdens de kwartfinales van het WK in Brazilië. Dat stellen Belgische kranten woensdag vast. Koning Filip en koningin Mathilde worden namelijk op het tijdstip van de wedstrijd in Rome samen met de rest van de koninklijke familie verwacht bij het huwelijk van Filips neef prins Amedeo met Lili Rosboch.


  De huwelijksmis in de ‘Basilica di Santa Maria in Trastevere’ begint om half zes, de WK-kraker een half uur later. ‘Pech dus voor koning Filip en koningin Mathilde, die eerder speciaal naar Brazilië waren afgereisd voor de tweede voorrondewedstrijd van de Rode Duivels tegen Rusland’, stelde Het Nieuwsblad vast. Jammer ook voor superfan prins Gabriel (10), die graag met zijn vader meegaat naar wedstrijden.

  Thuisblijven is geen optie. Amedeo, oudste zoon van prinses Astrid, is Filips petekind. Bovendien is Filips oudste dochter prinses Elisabeth één van de bruidsmeisjes. Schuiven met het aanvangstijdstip van de plechtigheid zal veel huwelijksgasten ongetwijfeld bevallen nu de voetbalkoorts in België na de 2-1 zege op de Verenigde Staten verder is gestegen, maar lijkt ook uitgesloten.

  Filip die bij het vertrek van de Rode Duivels naar Brazilië zei te hopen op een ‘regen van doelen’ – hij bedoelde doelpunten – zal de wedstrijd stiekem moeten volgen op zijn mobieltje, of moeten hopen dat er vaart zit in de mis zodat in elk geval een stuk van de tweede helft nog bekeken kan worden. De mis is in elk geval op tijd afgelopen voor de wedstrijd later op de avond van het Nederlands elftal.

  2 juli 2014 - 10:18