×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • België opent exotica collectie Koning Leopold II

  Ook het atelier van koningin Elisabeth te bezichtigen

  België opent exotica collectie Koning Leopold II

  De koninklijke serres van Laken zijn dit jaar open van vrijdag 19 april tot en met vrijdag 10 mei. Dit kondigt het Koninklijk Paleis in Brussel aan. De opening omvat de serres, met zicht op een deel van het park, en het atelier van in de 1965 overleden koningin Elisabeth.

  De serres werden in de 19e eeuw gebouwd op initiatief van koning Leopold II en herbergen een belangrijke collectie van exotische planten en bloemen. Het is een gewoonte dat de koninklijke serres jaarlijks drie weken zijn opengesteld. Vorig jaar namen ruim 113.000 mensen een kijkje in de tuinkamers.

  Behalve de eigenlijke serres kan het publiek ook het atelier van koningin Elisabeth bezoeken. Het parcours brengt de bezoeker soms buiten de serres en geeft het bezoek de mogelijkheid om van nabij een deel van het park te zien.

  De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. De openingsuren en -dagen variëren, maar meestal zijn de serres open van 9.30 uur tot 15.30 uur. Twaalf keer openen de serres ook ’s avonds hun deuren.

  1 maart 2019 - 18:34