×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • België opent exotica collectie Koning Leopold II

  Ook het atelier van koningin Elisabeth te bezichtigen

  België opent exotica collectie Koning Leopold II

  De koninklijke serres van Laken zijn dit jaar open van vrijdag 19 april tot en met vrijdag 10 mei. Dit kondigt het Koninklijk Paleis in Brussel aan. De opening omvat de serres, met zicht op een deel van het park, en het atelier van in de 1965 overleden koningin Elisabeth.

  De serres werden in de 19e eeuw gebouwd op initiatief van koning Leopold II en herbergen een belangrijke collectie van exotische planten en bloemen. Het is een gewoonte dat de koninklijke serres jaarlijks drie weken zijn opengesteld. Vorig jaar namen ruim 113.000 mensen een kijkje in de tuinkamers.

  Behalve de eigenlijke serres kan het publiek ook het atelier van koningin Elisabeth bezoeken. Het parcours brengt de bezoeker soms buiten de serres en geeft het bezoek de mogelijkheid om van nabij een deel van het park te zien.

  De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. De openingsuren en -dagen variëren, maar meestal zijn de serres open van 9.30 uur tot 15.30 uur. Twaalf keer openen de serres ook ’s avonds hun deuren.

  1 maart 2019 - 18:34