×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • België wil 15 procent af van toelage prins

  België wil 15 procent af van toelage prins

  De Belgische regering wil de jaartoelage van prins Laurent voor 2018 verlagen met 15 procent. Dat heeft de woordvoerder van premier Charles Michel laten weten. Laurent krijgt jaarlijks ruim drie ton.


  De jongere broer van koning Filip bezocht afgelopen zomer zonder toestemming van de regering en in legertenue de Chinese ambassade. Het is niet de eerste keer dat Laurent solo optreedt. Michel had hem daarvoor al eerder op het matje geroepen.

  Onlangs verweerde de prins zich tegen de dreigende korting op zijn dotatie in een zeven pagina’s tellende brief. Zo zou hij daardoor worden veroordeeld tot een 'sociaal isolement' omdat hij steeds toestemming moet vragen als hij ergens heen wil. Dat is een schending van zijn mensenrechten, betoogde hij.

  De federale regering zal het voorstel nu aan de Kamer voorleggen.

  14 december 2017 - 14:12