×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • België stopt tijdelijk met gratieverlening

  Flinke ophef over gratie koning Filip voor verkeersovertreders

  België stopt tijdelijk met gratieverlening

  Na ophef zal België tijdelijk stoppen met gratieverlening. Minister Annemie Turtelboom van Justitie zei maandag bij de Vlaamse omroep VRT dat zij tot aan de verkiezingen in mei volgend jaar geen positieve beoordeling meer zal geven aan een gratieverzoek van een gedetineerde.


  Het is namelijk feitelijk het ministerie van Justitie dat beslist over gratieverlening. Uiteindelijk ondertekent de koning het gratieverzoek, maar dat gebeurt dus op voordracht van Justitie.

  Dit weekend werd bekend dat koning Filip sinds zijn aantreden op 21 juli al 11 keer gratie heeft verleend, aan met name verkeersovertreders. Dit leidde tot flinke ophef.

  2 december 2013 - 13:29