×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Astrid op handelsmissie naar Colombia en Peru

  Belgische prinses vertegenwoordigt koning Filip

  Astrid op handelsmissie naar Colombia en Peru

  Prinses Astrid van België leidt van 18 tot 25 oktober een handelsmissie naar Colombia en Peru. Dit kondigde het Koninklijk Paleis in Brussel vrijdag aan. Prinses Astrid vertegenwoordigt in de Zuid-Amerikaanse landen haar broer koning Filip.


  De economische zending wordt georganiseerd door het Agentschap voor Buitenlandse Handel, in nauwe samenwerking met gewestelijke exportbevorderende diensten in Vlaanderen en Wallonië. Prinses Astrid laat zich tijdens de buitenlandse reis vergezellen door de minister van Buitenlandse Zaken en meerdere regionale ministers.

  De rol van prinses Astrid als handelsreiziger in koninklijke dienst is een heet hangijzer in België. De Vlaamse regering wil het aantal economische zendingen terugbrengen van vier naar twee per jaar. Tot de troonswisseling van vorig jaar leidde haar broer 20 jaar lang de economische missies. Toen Filip koning werd, besloot premier Elio Di Rupo om prinses Astrid te vragen de missies naar Angola en India te leiden.

  22 augustus 2014 - 15:13