×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De foto’s van Amalia

  Door Marc van der Linden

  Wie had gedacht dat onze eigen Tweede Kamer beelden van Amalia in haar vrije tijd zou maken en die ook nog zou uitzenden? Elk tv-programma of ieder tijdschrift zou er boze brieven van de Rijksvoorlichtingsdienst over krijgen of zelfs een rechtszaak van de koning. Maar in het bestuurscentrum van het land, waar men beslist over…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Albert en Paola mogen konijnenplaag aanpakken

  Jachtseizoen is geopend op koninklijk domein Laken

  Albert en Paola mogen konijnenplaag aanpakken

  Het jachtseizoen is geopend op het koninklijk domein van Laken. Koning Albert en koningin Paola hebben toestemming gevraagd en gekregen om de konijnenplaag in de tuin van hun Kasteel Belvédère grondig aan te pakken. Dat meldt Het Nieuwsblad maandag. Ze hebben een half jaar de tijd om de konijnen kwijt te raken.


  Het moet vooral koningin Paola op de zenuwen hebben gewerkt wanneer ze bij terugkeer van de zoveelste buitenlandse reis haar met veel zorg en liefde aangelegde tuin door de talrijke konijnen overhoop gehaald zag, zo veronderstelde de Vlaamse krant.

  Vandaar dat het Brussels Instituut voor Milieubeheer (BIM) toestemming werd gevraagd om de jacht te openen op de konijnen 'om belangrijke schade te voorkomen aan aanplantingen, bossen, vijvers, monumenten en andere eigendommen', zoals de vergunning stelt. Of het echt helpt, valt nog maar te bezien. De vergunning is voor 50 konijnen en zoals bekend vermenigvuldigen de dieren zich doorgaans in hoog tempo.

  Volgens Het Nieuwsblad is het aan Vincent Pardoen, het in ongenade gevallen hoofd van de hofhouding, die nu in zijn nieuwe rol van persoonlijk adviseur van koning Albert, de taak heeft de plaag aan te pakken. Hoe hij dat gaat doen, is niet bekend. In de vergunning staat niet vermeld hoe de jacht mag gebeuren: met een geweer, valstrikken of gif.

  28 juli 2014 - 10:42