×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Advocaat Laurent klaagt over hoorzitting

  Advocaat Laurent klaagt over hoorzitting

  De advocaat van de Belgische prins Laurent klaagt over de agenda van de hoorzitting in de Kamer. Die zou onmogelijk volgepland zijn. De hoorzitting gaat over het inkorten van de jaartoelage van de prins met 15 procent.


  Een speciale commissie gaat volgens het plan vandaag in een dag de uitleg van de prins horen, zijn toelichting van vijftig pagina's lezen, vragen stellen, overleggen, stemmen en een rapport opstellen. 'Dit lijkt me onmogelijk, behalve als we er van uitgaan dat de procedure enkel om de vorm draait', schrijft advocaat Laurent Arnauts in een brief aan de Kamervoorzitter.

  Prins Laurent, de jongere broer van koning Filip, bezocht afgelopen zomer zonder toestemming van de regering en in uniform de Chinese ambassade om het negentigjarig bestaan van het leger van China mee te vieren. Een foto ervan zette hij zelf op internet.

  De Belgische regering wil als straf de jaartoelage van prins Laurent voor 2018 verlagen met 15 procent. Laurent krijgt jaarlijks ruim drie ton en noemt de maatregel 'disproportioneel'. Zijn advocaat wijst er ook op dat de toeslag moeilijk in te krimpen is omdat Laurent er ook bijvoorbeeld personeel van moet betalen.

  21 maart 2018 - 09:57