×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • 7x dit wist je vast nog niet over koningin Mathilde

  Leuke weetjes over de Vlaamse vorstin

  7x dit wist je vast nog niet over koningin Mathilde

  Mathilde van België is al ruim 20 jaar getrouwd met koning Filip. En haar moeder is geboren in Polen.


  Ze spreekt meerdere talen: Frans, Nederlands, Engels en Italiaans. Maar het Pools van haar moeder, dat spreekt ze dan weer net niet.

  (oud-)Koningin Fabiola en zij waren dikke vriendinnen. Ze deelden zelfs twee passies: religie en klassieke muziek.

  Mathilde probeert haar agenda zo in te delen, dat ze thuis is als haar kinderen ’s middags uit school komen.

  De koningin bespreekt eerst alles met haar adviseur Machteld. Deze dame staat Mathilde al jaren bij en wordt zelfs weleens de ‘schaduwkoningin’ genoemd.

  Ze is zelf de oudste van 5 kinderen. Tragisch genoeg is 1 van haar zusjes in 1997 bij een verkeersongeluk om het leven gekomen.

  Haar werkende leven startte ze als logopediste. Ze had een eigen praktijk.

  Haar kinderen heten Elisabeth (18), Gabriël (16), Emmanuel (14) en Eléonore (11). Eléonore heeft als 1 van haar doopnamen Fabiola meegekregen. Een mooi eerbetoon aan Filips tante en Mathildes goede vriendin.

  Lees ook:

   

  13 maart 2020 - 15:26