×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zweeds koningspaar volgens brief doelwit bomaanslag

  Toer door provincie ging gewoon door

  Zweeds koningspaar volgens brief doelwit bomaanslag

  De Zweedse politie heeft donderdag een brief in handen gekregen waarin de ‘Anders Behring Breivik Sympathie Groep Noord-Europa’ laat weten een om precies 17.00 uur een krachtige bom tot ontploffing te brengen tijdens het jubileumbezoek van koning Carl XVI Gustaf aan Karlstad later op de dag. De handgeschreven dreigbrief is bezorgd bij de krant NWT, die meteen de politie inschakelde. ''Hopelijk gaat het gewoon om een idioot”, aldus woordvoerder Rolf Sanberg van de politie tegenover NWT.


  Koning Carl Gustaf en koningin Silvia bezoeken ter gelegenheid van het 40-jarig regeringsjubileum van de koning dit jaar alle 21 Zweedse provincies. Het koningspaar heeft er inmiddels 13 bezocht en is donderdag in Värmland. Aan het slot van het bezoek houdt de koning in Karlstad een korte toespraak. Die plannen zijn volgens de politiewoordvoerder naar aanleiding van de dreigbrief niet gewijzigd.

  De groep dreigt een soortgelijke bom te gebruiken als de Noorse massamoordenaar Breivik op 22 juli 2011 gebruikte in de regeringswijk in Oslo, voordat hij op het eiland Utøya tientallen jongeren neerschoot.

  De Zweedse koning bezocht eerder op donderdag een sportvisschool in Forshaga. Daar oefende hij op het droge met een vissimulator. Zijn echtegenote koningin Silvia keek toe. Het Zweedse koningspaar bezocht donderdag eveneens een galerie in Borgvik, een dorpje met ongeveer 175 inwoners. In de galerie Sliperiet bekeek het koningspaar onder meer foto's van Nick Brandt, voornamelijk wilde dieren in Afrika fotografeert.

  22 augustus 2013 - 15:54