×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander woont herdenking bij

  Kroonprins valt in voor zijn moeder

  Prins Willem-Alexander woonde maandagochtend de 70ste herdenking van de Slag in de Javazee bij in de Kloosterkerk in Den Haag. Tijdens de zeeslag in 1942 probeerde het Nederlands eskader onder commando van schout-bij-nacht Karel Doorman een Japanse invasie op Java tegen te houden. Met de ceremonie in de Kloosterkerk in Den Haag werden de 1600 Nederlandse marinemensen herdacht die omkwamen in de strijd. De prins was in zwart kostuum en niet gekleed in het tenue dat hoort bij zijn rang als Commandeur van de Koninklijke Marine Reserve.

  Bij binnenkomst bekeek de prins een schaalmodel van een nieuw marineschip dat vanaf 2014 in de vaart zal gaan. Het wordt het vierde marineschip dat de naam Hr. Ms. Karel Doorman zal dragen, als eerbetoon aan overledenen en nabestaanden. Het wordt het grootste schip van de Koninklijke Marine. Tijdens het welkomstwoord werd de prins sterkte gewenst in verband met het ongeluk van zijn broer Friso. ‘Wij wensen u en uw familie kracht, troost in deze moeilijke dagen,’ sprak voorzitter Brandt van het Karel Doorman Fonds. Aanvankelijk zou koningin Beatrix de herdenking bijwonen, maar zij liet haar oudste zoon de honneurs waarnemen, zodat zij in Lech bij de rest van de familie kon blijven. De Kloosterkerk staat niet ver van Paleis Noordeinde en wordt wel eens door koningin Beatrix bezocht om er op zondag de dienst bij te wonen.

  27 februari 2012 - 14:44