×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander verbreekt banden met zakenman

  Prins leende peperduur jacht

  Prins Willem-Alexander en prinses Máxima maakten tijdens hun huwelijksreis gebruik van het jacht van de omstreden zakenman Joep van den Nieuwenhuijzen. Dat staat vermeld in een ongeautoriseerde biografie die vandaag verschijnt. De zakenman, bekend als ‘bedrijvendokter’ en man van een telg van het Van der Valk concern, is momenteel in opspraak wegens faillissementsfraude, valsheid in geschrifte, omkoping en meineed. Diverse van zijn bedrijven raakten failliet nadat geld werd doorgesluisd naar andere vennootschappen. Toen Willem-Alexander en Máxima in 2004 door het toenmalige kabinet werden geïnformeerd over de reputatie en positie van Van den Nieuwenhuijzen, ‘is er geen contact meer geweest,’ zo schrijft de RVD vandaag.


  ‘Ze hebben een deel van hun huwelijksreis doorgebracht op zijn schip Blue Gold,’ schrijft Philip de Witt Wijnen, auteur van ‘Joep! Van held tot hoofdverdachte’.
  Normaal gesproken zou de Rijksvoorlichtingsdienst geen uitspraken doen over privéreizen, zo melden zij op de website. Omdat deze informatie al eerder in de media is geweest, reageert de RVD alsnog. ‘De huwelijksreis is privé en derhalve de (hoogte van de) eventuele betalingen ook,’ schrijven zij op de website van het Koninklijk Huis. Dat prins Willem-Alexander op Curaçao de golfbaan van Van den Nieuwenhuijzen opende, heeft daar dan ook niets mee van doen. Dat was bijna een jaar van tevoren en de prins ‘is hiervoor destijds niet gevraagd door de heer Van den Nieuwenhuijzen’. Op uitdrukkelijk verzoek van de Eilandraad is de prins gevraagd de opening te verrichten.

  Het is geen uitzondering dat de Koninklijke Familie ingaat op aanbiedingen als deze. De koningin ging in het verleden ook in op het gebruik van een jacht, een ‘vriendelijk aanbod’ van Freddy Heineken.

  9 november 2010 - 15:08