×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander opent tentoonstelling verre voorouder

  Hermitage heeft tentoonstelling over Peter de Grote

  Willem-Alexander opent tentoonstelling verre voorouder

  Prins Willem-Alexander heeft vrijdagavond in Amsterdam een tentoonstelling over de Russische tsaar Peter de Grote in de Hermitage geopend. De toekomstige koning van Nederland is beschermheer van de Hermitage en een verre nazaat van de Russische tsaar.

  Willem-Alexander is net terug uit New York, waar hij een VN-conferentie over watergerelateerde rampen bijwoonde. Zijn voorvader koning Willem II trouwde met Anna Paulowna. Zij was een achterkleinkind van Anna Petrovna, een dochter van Peter de Grote.

  De tentoonstelling Peter de Grote, een bevlogen tsaar bevat onder meer schilderijen, kostuums en wapens. Die belichten het leven, werk en de passies van de tsaar die Rusland in de 17e en 18e eeuw hervormde en moderniseerde.

  8 maart 2013 - 20:36