×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander opent tentoonstelling verre voorouder

  Hermitage heeft tentoonstelling over Peter de Grote

  Willem-Alexander opent tentoonstelling verre voorouder

  Prins Willem-Alexander heeft vrijdagavond in Amsterdam een tentoonstelling over de Russische tsaar Peter de Grote in de Hermitage geopend. De toekomstige koning van Nederland is beschermheer van de Hermitage en een verre nazaat van de Russische tsaar.

  Willem-Alexander is net terug uit New York, waar hij een VN-conferentie over watergerelateerde rampen bijwoonde. Zijn voorvader koning Willem II trouwde met Anna Paulowna. Zij was een achterkleinkind van Anna Petrovna, een dochter van Peter de Grote.

  De tentoonstelling Peter de Grote, een bevlogen tsaar bevat onder meer schilderijen, kostuums en wapens. Die belichten het leven, werk en de passies van de tsaar die Rusland in de 17e en 18e eeuw hervormde en moderniseerde.

  8 maart 2013 - 20:36