×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Willem-Alexander en Máxima naar Opel

  Koningspaar moet niet in reclamespot belanden

  Willem-Alexander en Máxima naar Opel

  Opel hoopt dat het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de fabriek in Rüddelsheim de autofabrikant een steuntje in de rug geeft op de Nederlandse markt. Opel is daar volgens cijfers van Autoweek sinds 1983 het meest verkochte automerk (1,8 miljoen), maar bij recente verkoopcijfers haalt het bedrijf amper de top 10. Willem-Alexander en Máxima willen echter niet optreden in een reclamespot van Opel, dus het wordt bij het bezoek handig laveren tussen de opgestelde auto’s - inclusief een knaloranje exemplaar - om niet beschuldigd te kunnen worden van promotie. Aan de andere kant is het bezoek weer wel de moeite waard. Nederlandse bedrijven zijn een belangrijke toeleverancier van onderdelen voor Duitse auto’s. "Twintig procent van een Duitse auto wordt gemaakt in Nederland”, vertelde de Nederlandse ambassadeur Marnix Krop in een vraaggesprek met de Stuttgarter Zeitung. Opel wil het koningspaar een kijkje gunnen in de toekomst, maar uit concurrentieoverwegingen mogen de media niet meekijken. Later dinsdag bezoeken Willem-Alexander en Máxima in Stuttgart ook het Mercedes Benz museum, dat door het Nederlandse architectenbureau UN Studio is ontworpen.


  4 juni 2013 - 10:36