×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • WA over Mozambique: ‘Wij zijn mensen, mensen maken fouten’

  Prins leert ervan en zorgt dat het niet weer gebeurt

  WA over Mozambique: ‘Wij zijn mensen, mensen maken fouten’

  Prins Willem-Alexander heeft een ‘inschattingsfout’ gemaakt in de ontwikkelingen rond de aankoop van zijn vakantiehuis in Mozambique. “Maar goed, wij zijn mensen, en mensen maken fouten”, zegt hij in het interview met het toekomstige koningspaar van de NOS en RTL Nieuws.

  Enkele jaren geleden ontstond grote ophef naar aanleiding van de keuze van het prinselijk paar voor het vakantiehuis in het Afrikaanse land. Waar het precies misging, vindt de toekomstige koning moeilijk te zeggen. “Het is een proces dat zich ontvouwt. Je leert ervan dat het, ook als de intenties goed zijn en er in objectieve zin niets mis is, toch nog niet goed hoeft te zijn.”

  Op een zeker moment kwam het huis tussen het werk van het stel en Nederland in te staan. “Ons werk voor Nederland en in Nederland was niet meer relevant op dat moment. Ik denk dat ik op dat moment de inschattingsfout maakte te lang te blijven vasthouden aan de positieve kanten van het verhaal en objectief te willen laten zien dat er niks mis mee was.”

  Waarschuwing

  Zijn omgeving zorgde ervoor dat de zaak niet compleet uit de hand liep door hem op tijd te waarschuwen, geeft de prins toe. “Daar is zo’n omgeving ook voor. Ik denk dat we daar heel veel van geleerd hebben en dat het ook een deel van de vorming is geweest in onze voorbereiding op het koningschap.”

  De prins kan overigens niet beloven dat hij nooit meer in de fout zal gaan. “Ik zal ook in de toekomst fouten blijven maken”, stelt hij. “Het is niet erg als mensen fouten maken. Je moet ervan leren en ervoor zorgen dat het niet weer gebeurt.”

  18 april 2013 - 07:20