×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Vlamingen kiezen voor Máxima

  Belgische verdeeldheid over favoriete prinses

  Op het eerste gezicht lijkt de prinsessen-enquete van het Belgische tijdschrift Royals maar weinig nieuws te bevatten. Prinses Mathilde lijkt op alle belangrijke punten de winnares te zijn. Maar wie eenmaal gaat lezen komt er achter dat de meningen tussen Vlamingen en Walen – zoals altijd - zeer verdeeld zijn. Prinses Máxima lijkt op vele punten bij de Nederlandstaligen beter te scoren dan Mathilde. Maxima staat dichter bij het volk, is intelligenter, favorieter en gedurfder. Opmerkelijk is wel dat het percentagestaatje per rubriek altijd ver boven de 100 procent uit komt. Kennelijk konden de respondenten meerdere keuzes aangeven. Uit de enquete komt bovendien naar voren dat Royals vooral een Franstalig publiek bedient. Op de vraag welke Europese prinses het meest intelligent is, antwoordde 70,4 procent van de Nederlandstalige Belgen voor Máxima. De Franstaligen kozen echter Mathilde (55,7) procent) en Letizia (46,7%). Aangezien er kennelijk meer Franse stemmen kwamen, viel Máxima's hoge score in het niet. Ze haalde een gemiddeld percentage van 45,5%.


  4 maart 2009 - 15:31