×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Van den Ende en Krajiceck in comité inhuldiging

  Joop van den Ende, Richard Krajicek en de Amsterdamse wethouder Andrée Van Es nemen zitting in het Nationaal Comité dat de inhuldiging van koning Willem-Alexander voorbereidt. Andere leden zijn Ahmed Aboutaleb, Mavis Albertina, Annet Lekkerkerker, Roland van der Vorst en Ben Woldring.


  De beoogde comitéleden kwamen vrijdag bijeen op het ministerie van Algemene Zaken. Het Nationaal Comité staat onder leiding van Hans Wijers. Volgens de oud-minister gaat het uitstekend met de voorbereidingen. De leden van het comité zullen vanuit hun expertise invulling gaan geven aan de uitdrukkelijke wens van het nieuwe Koningspaar om de inhuldiging op 30 april 2013 in alle gezamenlijkheid te vieren. Alle onderdelen van het Koninkrijk zullen hierbij betrokken worden. Tevens zal het Comité initiatieven voor dankbetuigingen aan Koningin Beatrix en initiatieven voor huldeblijken aan de nieuwe Koning en Koningin coördineren en in goede banen leiden. De abdicatie en inhuldiging zelf maken geen onderdeel uit van de taken van het comité.
  Het comité zal op een later moment de activiteiten die worden ondernomen bekend maken.

  8 februari 2013 - 16:43