URENCO aanvaardt ontslag prins Friso

Afgelopen vrijdag heeft het bestuur van URENCO 'met grote spijt' het ontslag geaccepteerd van prins Friso. Hij was CFO (Chief Financial Officer) en directeur van het uraniumbedrijf. Er is overleg geweest tussen URENCO en de vertegenwoordigers van prins Friso, waaruit voort is gekomen dat beide partijen het eens waren dat het bedrijf continuïteit op het gebied van zijn financieel leiderschap nodig heeft. Door de toestand van Friso's gezondheid zal Friso 'niet in de mogelijkheid zijn in de nabije toekomst terug te keren als CFO'.

Helmut Engelbrecht, CEO van URENCO: ‘Friso had een onbetaalbare bedrage aan ons bedrijf sinds hij begin 2011 toetrad. […] Ik voel me bevoorrecht dat ik met Friso heb gewerkt. Het team en de raad hebben het hoogste respect voor zijn integriteit, strategische visie en intelligentie. Hij zal zeer gemist worden. We hopen dat hij een goed herstel zal doormaken en dat we hem in de toekomst terug mogen verwelkomen.’

Het bedrijf laat eveneens weten dat hun gedachten bij Friso’s familie zijn, met name zijn dochters en vrouw, en wensen hen het beste in deze zware tijden.