×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • URENCO aanvaardt ontslag prins Friso

  Familie overlegde met Friso over einde dienstverband

  Afgelopen vrijdag heeft het bestuur van URENCO 'met grote spijt' het ontslag geaccepteerd van prins Friso. Hij was CFO (Chief Financial Officer) en directeur van het uraniumbedrijf. Er is overleg geweest tussen URENCO en de vertegenwoordigers van prins Friso, waaruit voort is gekomen dat beide partijen het eens waren dat het bedrijf continuïteit op het gebied van zijn financieel leiderschap nodig heeft. Door de toestand van Friso's gezondheid zal Friso 'niet in de mogelijkheid zijn in de nabije toekomst terug te keren als CFO'.


  Helmut Engelbrecht, CEO van URENCO: ‘Friso had een onbetaalbare bedrage aan ons bedrijf sinds hij begin 2011 toetrad. […] Ik voel me bevoorrecht dat ik met Friso heb gewerkt. Het team en de raad hebben het hoogste respect voor zijn integriteit, strategische visie en intelligentie. Hij zal zeer gemist worden. We hopen dat hij een goed herstel zal doormaken en dat we hem in de toekomst terug mogen verwelkomen.’

  Het bedrijf laat eveneens weten dat hun gedachten bij Friso’s familie zijn, met name zijn dochters en vrouw, en wensen hen het beste in deze zware tijden.

  11 oktober 2012 - 10:52