×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Uitbreiding grafkelder Oranjes begonnen

  Nieuwe Kerk Delft begint aan restauratie

  Uitbreiding grafkelder Oranjes begonnen

  In de Nieuwe Kerk in Delft is woensdag het startsein gegeven voor de restauratie die in totaal 3 jaar zal duren. Gelijktijdig met de restauratie wordt de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk opnieuw ingericht. De crypte is bijna vol en door de herinrichting ontstaat meer ruimte in de kelder.

  Het is efficiënt om de herinrichting en de restauratie te laten samenvallen. Wie op een andere plek in de crypte komen te rusten en hoeveel de herinrichting kost, is niet bekend. Premier Mark Rutte heeft de Kamer al eerder ingelicht over de herinrichting van de grafkelder. Hier zijn door de eeuwen heen leden van de Oranjefamilie en het koningshuis bijgezet, van Willem van Oranje tot prins Bernhard.

  In de kerk staan al steigers. Er wordt een beschermconstructie geplaatst boven het grafmonument van Willem van Oranje. Woensdag ging de restauratie van start met een bijeenkomst voor de pers. Sander Bersee, directeur Cultuur Erfgoed bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, gaf woensdagochtend samen met Arjan Plaisier (scriba van de Protestantse Kerk in Nederland) de aftrap van de werkzaamheden.

  8 mei 2013 - 12:11