×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Troon voor koning Filip afgestoft

  Zetel uit kelder gehaald voor eedaflegging

  Troon voor koning Filip afgestoft

  De Belgische koninklijke troon is onder het stof vandaan gehaald. De troon, die 70 jaar oud is, blijkt in prima conditie, meldden Vlaamse media maandag. Prins Filip zal op deze zetel op zondag 21 juli de eed afleggen tot koning der Belgen.


  De troon is van eikenhout en bladgoud. Het gaat om een tweede troon. De eerste ging tijdens een brand verloren. Sinds de inhuldiging van koning Albert 20 jaar geleden stond de troon in een kelder in het federaal parlement.

  In de Kamer, waar de troon op 21 juli zal staan, moet nog wel wat verbouwd worden. Het spreekgestoelte voor de Kamerleden en de plaats waar de voorzitter zit, moeten plaatsruimen voor een podium waarop de troon komt te staan.

  8 juli 2013 - 14:48