×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Toegang van De Nieuwe Kerk zondag voor Belgen gratis

  Live kijken naar de beëdiging van koning Filip

  Alle Belgen kunnen aanstaande zondag in De Nieuwe Kerk Amsterdam gratis kijken naar de live-uitzending van de beëdiging van koning Filip. Iedere Belg heeft die dag, op vertoon van zijn Belgische paspoort, gratis toegang tot de tentoonstelling Ingehuldigd! In de Nieuwe Kerk vond de inhulidiging van Willem-Alexander als koning plaats op 30 april dit jaar. De ceremonie in Brussel verschilt in een aantal opzichten van die in Nederland. Zo beantwoorden de Belgische volksvertegenwoordigers sinds 1831 de eed van de koning niet met een huldigingseed of –belofte. De dag begint in België met het Te Deum, wat niet wordt uitgezonden in De Nieuwe Kerk. De abdicatie om half elf wel, gevolgd door de beëdiging in het parlement en de balkonscène.


  Alle Belgen kunnen aanstaande zondag in De Nieuwe Kerk Amsterdam gratis kijken naar de live-uitzending van de beëdiging van koning Filip. Iedere Belg heeft die dag, op vertoon van zijn Belgische paspoort, gratis toegang tot de tentoonstelling Ingehuldigd! In de Nieuwe Kerk vond de inhulidiging van Willem-Alexander als koning plaats op 30 april dit jaar.
  De ceremonie in Brussel verschilt in een aantal opzichten van die in Nederland. Zo beantwoorden de Belgische volksvertegenwoordigers sinds 1831 de eed van de koning niet met een huldigingseed of –belofte. De dag begint in België met het Te Deum, wat niet wordt uitgezonden in De Nieuwe Kerk. De abdicatie om half elf wel, gevolgd door de beëdiging in het parlement en de balkonscène.

  18 juli 2013 - 16:04