Toegang van De Nieuwe Kerk zondag voor Belgen gratis

Alle Belgen kunnen aanstaande zondag in De Nieuwe Kerk Amsterdam gratis kijken naar de live-uitzending van de beëdiging van koning Filip. Iedere Belg heeft die dag, op vertoon van zijn Belgische paspoort, gratis toegang tot de tentoonstelling Ingehuldigd! In de Nieuwe Kerk vond de inhulidiging van Willem-Alexander als koning plaats op 30 april dit jaar. De ceremonie in Brussel verschilt in een aantal opzichten van die in Nederland. Zo beantwoorden de Belgische volksvertegenwoordigers sinds 1831 de eed van de koning niet met een huldigingseed of –belofte. De dag begint in België met het Te Deum, wat niet wordt uitgezonden in De Nieuwe Kerk. De abdicatie om half elf wel, gevolgd door de beëdiging in het parlement en de balkonscène.

Alle Belgen kunnen aanstaande zondag in De Nieuwe Kerk Amsterdam gratis kijken naar de live-uitzending van de beëdiging van koning Filip. Iedere Belg heeft die dag, op vertoon van zijn Belgische paspoort, gratis toegang tot de tentoonstelling Ingehuldigd! In de Nieuwe Kerk vond de inhulidiging van Willem-Alexander als koning plaats op 30 april dit jaar.
De ceremonie in Brussel verschilt in een aantal opzichten van die in Nederland. Zo beantwoorden de Belgische volksvertegenwoordigers sinds 1831 de eed van de koning niet met een huldigingseed of –belofte. De dag begint in België met het Te Deum, wat niet wordt uitgezonden in De Nieuwe Kerk. De abdicatie om half elf wel, gevolgd door de beëdiging in het parlement en de balkonscène.