Spaanse prinsessen blijven thuis vanwege coronavirus

Het coronavirus heeft een behoorlijke invloed op het leven van de Spaanse royals. Zo heeft het Spaanse koningspaar flinke aanpassingen gemaakt in de agenda en blijven de prinsessen thuis van school.

Concert gecanceld

Koning Felipe en koningin Letizia zouden dinsdagavond een concert bijwonen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Madrid in 2004, maar het concert gaat niet door. Ook verplichtingen later deze week zijn afgezegd door het Spaanse hof.

LEES OOK:

Wel naar Parijs

Het koningspaar is vooralsnog wel van plan om woensdag af te reizen naar Parijs voor een ontmoeting met de Franse president Emmanuel Macron en zijn vrouw Brigitte. Daarna zouden Felipe en Letizia een herdenking bijwonen op het Trocadéro ter gelegenheid van de Europese dag van de slachtoffers van het terrorisme.

Scholen dicht

De prinsessen Leonor en Sofía blijven de komende week thuis; de scholen in Madrid zijn een paar dagen dicht vanwege het coronavirus. Op hun school werd een paar dagen geleden besmettingsgeval geconstateerd. Maar dit was geen reden tot paniek, aldus de Spaanse kranten.

Bron: ANP. Beeld: ANP