×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Silvia’s Nobelprijs-jurken

  Bijzondere tentoonstelling ook op internet

  De Noorse en Zweedse koningen hebben de Nobelprijzen uitgereikt. Koning Harald overhandigde de Nobelprijs voor de Vrede uit aan de Finse oud-president Martti Ahtisaari. In Stockholm waren koning Carl Gustav en koningin Silvia aanwezig, evenals hun kinderen kroonprinses Victoria, prins Carl Philip en prinses Madeleine.


  Hier kregen Jean-Marie Gustave Le Clezio (Literatuur), Luc Montagnier, Francoise Barre-Sinoussie en Harald zur Hausen (Geneeskunde), Makoto Kobayashi en Toshihide Maskawa (Natuurkunde), Osamu Shimomura, Martin Chalfie en Roger Tsien (Scheikunde) en Paul Krugman (Economie) de prijzen.
  De feestelijke uitreiking wordt, ook op internet, begeleid door een hele bijzondere tentoonstelling.

  Koningin Silvia was in 1976 voor het eerst bij de Nobelprijs uitreiking, het jaar dat ze trouwde met Carl Gustav. Sindsdien verschijnt ze elk jaar in de meest prachtige avondjurken. Elk jaar is de grote vraag weer wat de koningin zal dragen. Wie een overzicht wil zien van de jurken die ze heeft gedragen, mag de speciale tentoonstelling in het  Koninklijk Paleis van Stockholm niet missen. Wie niet in de gelegenheid is, kan de tentoonstelling  ‘Our Queen – Dressed for the Nobel Banquet’ ook via internet zien. Alle jurken die ze droeg tijdens de uitreikingen tussen 1976 en 2005 zijn te zien wanneer u hier klikt.

  11 december 2008 - 13:42