×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ronnie Tober zingt afscheidslied voor Beatrix

  U gaat nu weg; dat vind ik erg; als koningin verzet u een berg; ik vind u geweldig

  Ronnie Tober zingt afscheidslied voor Beatrix

  Op initiatief van het Radio 5-programma Wekker-Wakker heeft Ronnie Tober een nieuwe versie van zijn hit Ik vindt je geweldig gezongen. Het nieuwe lied heet Majesteit ik vind u geweldig en was maandagochtend voor het eerst op de radio te horen. Het team van Wekker-Wakker, een programma van Henk Mouwe en Myrna Goossen, schreef de nieuwe tekst en nodigde Ronnie Tober uit het te zingen. “U gaat nu weg; dat vind ik erg; als koningin verzet u een berg; ik vind u geweldig”, zo luidt de openingstekst van het lied. “U bent in mijn ogen een koninklijk genie; zo krachtig en zo sterk; met toewijding doet u uw werk”, zing Tober verder onder meer.

  “Koningin Beatrix verdient het om goed uitgezwaaid te worden”, zeggen de programmamakers over het initiatief. De koningin wordt bedankt in het lied en haar worden nog vele gelukkige jaren toegewenst. Op 29 april staat Wekker-Wakker tijdens een speciale uitzending uitgebreid stil bij de troonswisseling. De show nodigt luisteraars uit voor een Oranjeontbijt en spreekt met deskundigen.

  8 april 2013 - 10:18