×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Republikeinse studenten willen rookbommen op 30 april

  Kritische Studenten' organiseren protest in Amsterdam

  Republikeinse studenten willen rookbommen op 30 april

  Anti-monarchisten in het Utrechtse studentenleven willen op 30 april tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander protesteren tegen de monarchie.

  Enkele tientallen Utrechters bezochten woensdagavond de bijeenkomst Weg met de monarchie, georganiseerd door de Kritische Studenten Utrecht. Hier opperden anti-monarchisten om rookbommen te gooien tijdens de inhuldiging, maar volgens RTV Utrecht steunen niet alle demonstranten dit idee. Wel staat vast dat ze een tegengeluid willen laten horen. De Kritische Studenten Utrecht organiseert binnenkort een vervolgbijeenkomst.

  De roerige troonswisseling in 1980 ging gepaard met rellen in Amsterdam waarbij krakers op de vuist gingen met de ME.

  14 maart 2013 - 16:06