Placeholder

Provinciebezoek Flevoland en Overijssel

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen 19 juni af naar Flevoland en Overijssel. In de eerste provincie bezoeken zij Almere, Lelystad, Emmeloord en Ens. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het programma van de bijzondere dag bekendgemaakt.

’s Morgens worden de koning en koningin welkom geheten door de Commissaris van de Koning van Flevoland en de burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma. Daarna zal het koninklijk paar onder meer een optreden van het Almeerse Jeugd Symfonie Orkest, een demonstratie van een fitnessles voor ouderen en een presentatie van talentvolle sporters bijwonen. Ook nemen de twee een kijkje bij een streekproductenmarkt.

In Overijssel reizen ze achtereenvolgens naar ’s Heerenbroek, Zwolle en Goor. In de eerste plaats woont het koninklijk paar de start van het dorpsfeest bij. De plaats bestaat 650 jaar. In Zwolle bezoeken ze onder meer de opening van de tentoonstelling over Kroonappels en in de laatste plaats zijn ze bij de viering van 750 jaar stadsrechten.