×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Yuriko (96) met succes geopereerd

  Oudste lid van keizershuis

  Prinses Yuriko (96) met succes geopereerd

  De staaroperatie aan het rechteroog van de Japanse prinses Yuriko (96) is naar wens verlopen. De oudtante van keizer Naruhito moet nu nog een aantal dagen herstellen.


  Dat doet ze in het St. Lucas-ziekenhuis, zo liet het bureau van de keizerlijke hofhouding donderdag weten. Yuriko – die ook wel prinses Mikasa wordt genoemd – is dinsdag in het ziekenhuis opgenomen.

  LEES OOK:

  Oudste lid

  De prinses vervult ondanks haar hoge leeftijd – ze is sinds het overlijden van haar man prins Takihito (100) in 2016 het oudste lid van het keizershuis – nog steeds enkele publieke taken. Ook is ze doorgaans aanwezig bij plechtigheden in het paleis, zoals het in ontvangst nemen van de nieuwjaarswensen van het publiek vanaf de paleisveranda bij de jaarwisseling.

  Kleinkinderen

  Drie kleinkinderen van prinses Yuriko maken ook nog deel uit van het keizershuis, een positie die ze echter kwijtraken wanneer ze zouden trouwen. Het gaat om de buiten Japan minder bekende prinsessen Akiko (38), Yoko (36) en Tsuguko (33).

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  7 februari 2020 - 12:38