×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margriet moet Pieter missen

  Echtgenoot kampt opnieuw met longontsteking

  Prinses Margriet moet Pieter missen

  “Schitterend.” Prinses Margriet had dinsdag weinig woorden nodig voor haar oordeel over de tentoonstelling van tekeningen van Hollandse meesters die ze kort daarvoor had geopend in het Teylers Museum in Haarlem.Ook tijdens de rondleiding door het Prentenkabinet had ze haar bewondering al geuit. “Ze zijn zo goed bewaard gebleven”, aldus de prinses. Van de Amerikaanse verzamelaar Clement C. Moore die ruim 50 tekeningen uit zijn collectie uitleende aan het museum, wilde ze weten hoe hij de kostbare werken beschermt. “Achter glas bewaren, en uit het zonlicht houden”, luidde het antwoord.

  Prinses Margriet kwam alleen naar de Spaarnestad. Echtgenoot Pieter van Vollenhoven moest vanwege een beginnende longontsteking verstek laten gaan. Zeer tot zijn spijt, zo viel in het gevolg te horen.

  Staatsbezoek
  Het is al de tweede keer in korte tijd dat Van Vollenhoven problemen heeft met zijn longen. Vorig jaar november moest hij tijdens het staatsbezoek van de Slowaakse president afzeggen voor het staatsbanket en de contraprestatie, en ook de feestelijke presentatie van zijn boek over veiligheid kon geen doorgang vinden.

  Of Van Vollenhoven donderdag wel in staat is om het nieuwe gemeentehuis van Midden-Delfland te openen, is nog niet duidelijk aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

  5 februari 2013 - 18:59