×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Margriet doopt Artis-tulp

  Amsterdams dierenpark 175 jaar

  Prinses Margriet doopt Artis-tulp

  Hoog bezoek woensdag in Artis. Prinses Margriet, beschermvrouwe van het dierenpark, komt op 27 maart een speciale tulp omdopen ter gelegenheid van het 175-jarige bestaan van de dierentuin. De bloem krijgt de naam Tulipa Natura Artis Magistra, meldt de RVD. Met het omdopen van de tulp opent de prinses het programma Artis in Bloei, een programma dat focust op de natuurwaarde van de Amsterdamse dierentuin. Natura Artis Magistra, de volledige naam van de zoo, is in 1838 aangelegd als stadspark met dieren en is daarmee de oudste dierentuin van Nederland. Veel van de aanplant van toen is nog steeds te zien, waaronder oude woudreuzen. Daarnaast zijn er onder meer 36.000 plantensoorten en ruim 80 verschillende tulpen.

  Artis in Bloei is een van de activiteiten waarmee de Amsterdamse zoo in 2013 het jubilieumjaar viert onder het thema ‘Artis al 175 jaar een Mensentuin’.

  26 maart 2013 - 09:11