×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Mabel met schoonfamilie bij Prins Claus Prijs

  Friso's vrouw voor het eerst weer bij officiële Oranjegelegenheid

  Prinses Mabel met schoonfamilie bij Prins Claus Prijs

  Woensdagmiddag reikt prins Constantijn in het Paleis op de Dam de Grote Prins Claus Prijs uit. De prins is samen met zijn broer Friso erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Zij reiken normaal gesproken beurtelings de prijs uit. Constantijn was verleden jaar al aan de beurt maar zal vanwege het ski-ongeluk van prins Friso dit jaar opnieuw de honneurs waarnemen. Als vanouds zijn leden van de koninklijke familie aanwezig bij de uitreiking. Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien zijn er, maar ook prinses Mabel is aanwezig. Het is de eerste officiële gelegenheid waar zij zich sinds het ski-ongeluk bij de schoonfamilie zal voegen. In het buitenland zagen we haar al wel met familieleden, zoals het huwelijk van prinses Carolina in Florence afgelopen zomer, wat een privéaangelegenheid was. Dat gold ook toen ze in mei samen met prinses Máxima in Londen naar een concert van het Koninklijk Concertgebouw Orkest ging. Mabel is samen met Friso een van de ‘buitenlandse vrienden’ van het KCO. De Grote Prins Claus Prijs wordt uitgereikt aan de Argentijnse non-profit uitgeverscoöperatie Eloísa Cartonera, dat in 2003 in Buenos Aires werd opgericht. Ontwerpers en uitgevers maken handmatig boeken van gerecycled materiaal in opvallende vormgeving. Het materiaal wordt verzameld door cartoneros, werklozen die in hun onderhoud proberen te voorzien na de politieke en economische crisis van Argentinië in 2001.Volgens het Prins Claus Fonds is Eloísa Cartonera een voorbeeld van innovatieve creativiteit, kwaliteit en daadkracht. Door de werkwijze heeft de uitgeverij ‘het boek’ bereikbaar gemaakt voor een breed publiek. Niet alleen in Argentinië maar in heel Latijns-Amerika zijn al meer dan zestig onafhankelijke cartonera-uitgevers actief. Recent is er één opgezet in Mozambique.

  12 december 2012 - 09:15