Placeholder

Prinses Léa opent expositie in Antwerpen

Prinses Léa van België opende donderdagavond de expositie 'Drie Koninklijke Meesters' in Antwerpen. Het is een samenwerking tussen WM Gallery en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in de stad ter gelegenheid van de 350ste verjaardag van de opleiding. Drie veelbelovende kunstenaars die de afgelopen jaren afstudeerden aan de academie werden uitgekozen voor de tentoonstelling. 

Onder de drie kunstenaars is ook een Nederlander die aan de academie studeerde, Jochem Harteveld. Hij is verantwoordelijk voor het grafische onderdeel, de Belgische Zoë De Winter zal haar schilderkunst tentoonstellen en de andere Belgische kunstenares Karen Vanmol legt zich toe op juwelenontwerp. Ook Jan Fabre studeerde in het verleden af aan de academie. Hij was verantwoordelijk voor de controversiële plafondversiering die hij in opdracht van koningin Paola in het Brusselse paleis installeerde.

Prinses Léa is de weduwe van prins Alexander, halfbroer van koningen Boudewijn en Albert. Hun beider vader Leopold hertrouwde na de dood van koningin Astrid met Lilian Baels, van wie Alexander de oudste van drie kinderen in hun huwelijk is.