×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Léa opent expositie in Antwerpen

  Alumni laten werk zien voor jarige Koninklijke Academie

  Prinses Léa opent expositie in Antwerpen

  Prinses Léa van België opende donderdagavond de expositie 'Drie Koninklijke Meesters' in Antwerpen. Het is een samenwerking tussen WM Gallery en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in de stad ter gelegenheid van de 350ste verjaardag van de opleiding. Drie veelbelovende kunstenaars die de afgelopen jaren afstudeerden aan de academie werden uitgekozen voor de tentoonstelling. 


  Onder de drie kunstenaars is ook een Nederlander die aan de academie studeerde, Jochem Harteveld. Hij is verantwoordelijk voor het grafische onderdeel, de Belgische Zoë De Winter zal haar schilderkunst tentoonstellen en de andere Belgische kunstenares Karen Vanmol legt zich toe op juwelenontwerp. Ook Jan Fabre studeerde in het verleden af aan de academie. Hij was verantwoordelijk voor de controversiële plafondversiering die hij in opdracht van koningin Paola in het Brusselse paleis installeerde.

  Prinses Léa is de weduwe van prins Alexander, halfbroer van koningen Boudewijn en Albert. Hun beider vader Leopold hertrouwde na de dood van koningin Astrid met Lilian Baels, van wie Alexander de oudste van drie kinderen in hun huwelijk is.

  2 augustus 2013 - 08:00