Placeholder

Prins Willem-Alexander vliegt naar New York

Prins Willem-Alexander legt deze week een bliksembezoek aan New York af. De prins woont daar op woensdag 6 en donderdag 7 maart een VN-bijeenkomst bij over watergerelateerde rampen. Zo is te zien op de agenda van het Koninklijk Huis.

Willem-Alexander legt het bezoek af samen met secretaris-generaal Ban Ki-moon. De prins zal er ook een toespraak houden. En hij is niet de enige Nederlander die er aanwezig zal zijn. Ook minister Schultz van Haegen vliegt er voor naar de Amerikaanse stad. Dit vanwege de grote Nederlandse expertise en reputatie op het gebied van waterveiligheid.

En dit is niet het enige bezoek van de prins. Aan het einde van week zal hij de tentoonstelling over Peter de Grote openen in de Hermitage in Amsterdam. Willem-Alexander is beschermheer van de Hermitage.

Op donderdag staat er ook nog een publiek optreden op de agenda van koningin Beatrix. Ze blijft dicht bij huis, want ze wordt verwacht in Sociëteit de Witte in Den Haag. Ze is daar ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Hoge Commissaris inzake Nationale Minderheden bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE).