Prins Laurent liep zelf terug na ongeluk

Het verhaal rondom het ski-ongeval van prins Laurent neemt steeds vreemdere vormen aan. Dat begon al met de communicatie vanuit het paleis, die in eerste instantie van niets wist en vervolgens de informatiestroom vanuit het ziekenhuis liet komen. Onenigheid was er over op welke dag het ongeluk plaatsvond en hoe ernstig het was. De prins zou dinsdag op een ander zijn gebotst tijdens het off-piste skiën.

Al op zondag bleek Laurent ten val te zijn gekomen en er waren geen anderen bij betrokken, zo meldt VTM Nieuws donderdagmiddag. Walter Schimpfössl, polizeikommando Lermoos, geeft in het VTM Nieuws verduidelijking over de toedracht van het ongeluk: “De prins is opgestaan. Hij is te voet naar het hotel gegaan. Hij is niet door een arts behandeld of weggevoerd. Hij is ook niet in een reddingsslede vervoerd. Hij is zonder hulp naar zijn hotel gegaan.”

In het hotel waar de prins met zijn gezin verblijft werd Laurent verzorgd door een arts. Door de pijn in zijn buikstreek werd pas dinsdag beslist om hem naar het ziekenhuis van Innsbruck te sturen. Daar stelde men vast dat hij een inwendige bloeding heeft. De politie van Lermoos is pas toen officieel op de hoogte gesteld van het ongeval. Artsen besloten toen om de prins per helikopter te vervoeren naar het Landeskrankenhaus in Inssbruck.