×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Hassan opent Waterweek in Amsterdam

  Jordaanse royals zijn goed bevriend met de Oranjes

  Prins Hassan opent Waterweek in Amsterdam

  Prins Hassan van Jordanië is op 4 november de openingsspreker bij de Internationale Water Week in Amsterdam. Dat is te lezen op de website van de organisatie.


  Prins Hassan was eerder dit jaar op Wereld Water Dag in Den Haag aanwezig bij het afscheid van (toen nog) prins Willem-Alexander als ‘watermanager’ en voorzitter van de VN-adviesraad voor water en sanitatie UNSGAB. In juni heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon de Jordaanse prins benoemd tot opvolger van Willem-Alexander.

  Prins Hassan is een goede vriend van de Oranjes. Hij heeft samen met zijn vrouw Sarvath en meestal ook met een of meerdere van zijn kinderen alle belangrijke koninklijke feesten bijgewoond, inclusief het afscheid van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april.

  Onenigheid

  Hassan (66) is een jongere broer van de in 1999 overleden koning Hoessein en een oom van de huidige Jordaanse koning Abdullah II. Tot enkele dagen voor het overlijden van Hoessein was hij ook kroonprins, maar vanwege onenigheid in de koninklijke familie werd hij op het laatste moment uit zijn functie ontheven.

  Hassan maakt op 2 september zijn debuut als opvolger van Willem-Alexander tijdens de Internationale Water Week in Stockholm.

  22 augustus 2013 - 16:46