Prins Hassan opent Waterweek in Amsterdam

Prins Hassan van Jordanië is op 4 november de openingsspreker bij de Internationale Water Week in Amsterdam. Dat is te lezen op de website van de organisatie.

Prins Hassan was eerder dit jaar op Wereld Water Dag in Den Haag aanwezig bij het afscheid van (toen nog) prins Willem-Alexander als ‘watermanager’ en voorzitter van de VN-adviesraad voor water en sanitatie UNSGAB. In juni heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon de Jordaanse prins benoemd tot opvolger van Willem-Alexander.

Prins Hassan is een goede vriend van de Oranjes. Hij heeft samen met zijn vrouw Sarvath en meestal ook met een of meerdere van zijn kinderen alle belangrijke koninklijke feesten bijgewoond, inclusief het afscheid van koningin Beatrix en de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april.

Onenigheid

Hassan (66) is een jongere broer van de in 1999 overleden koning Hoessein en een oom van de huidige Jordaanse koning Abdullah II. Tot enkele dagen voor het overlijden van Hoessein was hij ook kroonprins, maar vanwege onenigheid in de koninklijke familie werd hij op het laatste moment uit zijn functie ontheven.

Hassan maakt op 2 september zijn debuut als opvolger van Willem-Alexander tijdens de Internationale Water Week in Stockholm.