×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Harry in het geheim naar Angola

  In de voetsporen van prinses Diana

  Prins Harry in het geheim naar Angola

  De Britse prins Harry is opgedoken in Angola. De pers in Groot-Brittannië echter is boos omdat vooraf niets is verteld over de Afrikaanse reis van de nummer vier in de lijn van troonopvolging. Prins Harry bezoekt Angola vanwege de Halo Trust, het goede doel dat zijn moeder prinses Diana vlak voor haar overlijden in 1997 wereldwijd onder de aandacht bracht en waarvan hij nu zelf beschermheer is.


  De organisatie houdt zich bezig met het opruimen van landmijnen en ander oorlogstuig. Ook worden lokaal mensen opgeleid om mijnen te ruimen. In Angola woedde jarenlang een burgeroorlog en het land ligt nog bezaaid met mijnen. Het bezoek van Diana aan Angola in 1997 zorgde voor veel ophef omdat het werd gezien als inmenging in politieke zaken, omdat de prinses ook pleitte voor het verbod op landmijnen.

  Voor de Halo Trust werken 8000 mensen. In de afgelopen 24 jaar zijn 1,4 miljoenen mijnen geruimd en 53 miljoen kogels onschadelijk gemaakt. Niet alleen in Angola overigens. De organisatie werkt momenteel in 14 landen, waaronder Kosovo, Georgië, Afghanistan en Cambodja.

  Volgens Britse media koppelt prins Harry een privévakantie in Botswana aan zijn trip naar Angola. In Botswana zou hij ook zijn vriendin Cressida Bonas weer ontmoeten.

  10 augustus 2013 - 17:31