×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Filip lijdt aan vorm van autisme’

  Nieuw schandaalboek houdt van Filip geen spaan heel

  Prins Filip lijdt aan vorm van autisme’

  Komende maand komt er in België weer een schandaalboek uit over het koningshuis. Daarin blijft prins Filip opnieuw niet gespaard, zo weet de Belgische krant het Nieuwsblad die al inzage had in het boek. Prins Filip zou volgens auteur Thierry Debels aan het syndroom van Asperger leiden, een vorm van autisme. Dat beweert de schrijver in zijn nieuwste boek 'Kroongeheimen' dat op 4 maart uitkomt. De prins is nog maar net bekomen van het boek dat in oktober verscheen. De Waalse journalist Frédéric Deborsu schreef toen in 'Koningskwesties' dat prins Filip homoseksueel zou zijn. Ook zou zijn vrouw niet uit liefde met hem getrouwd zijn en als klap op de vuurpijl zouden de kinderen via IVF zijn verwekt.


  Debels' uitgever WPG laat in het persbericht weten dat het boek ‘waarheid en leugens over het Belgische koningshuis’ prijsgeeft. Sommige verhalen zijn waar, andere verzonnen of overdreven, meldt het bericht. In het boek komt de Belgische kroonprins naar voren als iemand die lijdt aan Asperger. Zijn motoriek, gebrek aan inlevingsvermogen en moeite met veranderingen zouden daar voorbeelden van zijn. Een bron uit de omgeving van Filip, aangehaald door nota bene een roddelblad, meent dat ook te herkennen uit het feit dat de prins een lijst met gelezen boeken bijhoudt. Hij zag zijn lijst met meer dan duizend boeken. 'Zeker een van de kenmerken van het syndroom van Asperger', aldus een bevriende psychiater van de auteur. Hij reageert in het Nieuwsblad: 'Tuurlijk zal het Paleis dat nooit toegeven. Als ik alleen feiten opschrijf waarvan ik honderd procent zeker ben, lever ik maar een dun boekje af.'

  20 februari 2013 - 08:00