×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles openhartig over zijn ‘baan’

  NOS zendt de documentaire uit

  Charles Philip Arthur George, Prins of Wales is de volledige naam van de man die al ‘een leven lang’ wacht tot het koningschap hem roept. Ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag (op 14 november 2008) volgde de BBC de Engelse kroonprins gedurende een jaar met de camera. Het resultaat hiervan zendt De NOS onder de titel ‘NOS: Kroonprins van 60’ in drie afleveringen uit. De uitzendingen zijn op 8, 15 en 22 januari van 20.50 - 21.23 uur op Nederland 2 te zien. De documentaires worden ingeleid door presentator Joost Karhof.


  De BBC kreeg van prins Charles toestemming om hem gedurende een jaar met de camera op de hielen te zitten. Niet alleen bij zijn officiële werkzaamheden als kroonprins, maar ook thuis, achter de doorgaans stevig gesloten paleisdeuren. Dat resulteerde in een documentaire van 1,5 uur waarin een openhartige prins te zien is die zich al tientallen jaren voorbereidt op het moment waarop hij zijn nu 82-jarige moeder mag opvolgen.

  Zo zien we Charles onder meer tijdens werkbezoeken in het land en bij ontvangsten. Ook zien we een man die zich met hart en ziel inzet voor tal van liefdadigheidsinstellingen. En we zien hem thuis. Als echtgenoot van Camilla, met wie hij in 2005 trouwde en als vader van zijn zonen William en Harry. Charles spreekt zich in de documentaire ook uit over zijn wachtend bestaan als koning in spé. Op de vraag of hij zijn ‘baan’ leuk vindt, antwoord hij ‘dat hij dat aanvankelijk niet wist’. Om er vervolgens aan toe te voegen: ‘Nou ja, ten dele. Het is iets waarvan ik het gevoel heb dat ik het moet doen, om zoveel mogelijk mensen in dit land te helpen.’

  5 januari 2009 - 12:00