×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Charles duikt in kunstzinnige familiegeschiedenis

  Kroonprins gaat eeuwen terug in de tijd langs kunst voorouders

  Prins Charles duikt in kunstzinnige familiegeschiedenis

  Prins Charles duikt de koninklijke archieven in voor de Britse zender ITV. Hij gaat de artistieke roots van zijn familie ontdekken en bekijkt werken van koningin Victoria en zelfs nog oudere schilderingen. De prins onthult in het programma komende maand bijzondere, vaak nooit vertoonde schatten van zijn voorouders. Een aantal van hen blijkt nu begenadigd amateurkunstenaar te zijn geweest.

  Werken van onder andere Charles’ vader prins Philip, koningin Victoria, koning George III en ook Mary Stuart, beter bekend als Mary, Queen of Scots, zijn te zien. Daarnaast ontdekt ‘Royal Paintbox’ waardoor Charles zelf geïnspireerd wordt en hoe schilderen past in het drukke leven van de eerste in lijn voor de troon. Ook kunstenares Sarah Armstrong Jones komt – voor het eerst in een interview – aan het woord. Zij is de dochter van prinses Margaret. Jo Clinton-Davis van ITV: ‘Met de Prins van Wales als onze gids door de historie van de koninklijke familiekunst, krijgen we een unieke en persoonlijke kijk op zowel zijn passie op schilderkunst als het leven van zijn voorgangers.’

  29 maart 2013 - 11:54