×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Bernhard had ook een Surinaamse minnares

  Hij was een echte glamourboy'

  Prins Bernhard had ook een Surinaamse minnares

  In het Surinaamse magazine Parbode onthult de 90-jarige Ali Farzanalikhan-De La Fuente dat prins Bernhard een Surinaams liefje zou hebben gehad. In oktober 1955 bezocht het toenmalig koninklijk paar Suriname en prins Bernhard opende toen brouwerij Barbo. Het magazine schrijft dat de reputatie van de prins als ‘womanizer’ toen ook al in Suriname bekend was. Mevrouw Farzanalikhan, bewoonster van Huize Prinses Margriet, beaamt dat. ‘Het is bekend dat hij veel liefjes had, hij was een echte glamourboy. Eén van die liefjes van Bernhard ken ik persoonlijk. Maar wie dat was, dat houd ik voor mezelf!’ Verdere details geeft de negentigjarige niet prijs. ‘Ik kan wel zeggen dat ze er heel erg trots op was.’ Haar eigen dochter mocht bij het bezoek van prinses Beatrix tien jaar na het bezoek van haar ouders de haren kappen van de prinses. ‘Mijn dochter is niet opgegroeid met het vereren van prinsessen, dus dat ze prinses Beatrix mocht kappen vond ze heel gewoon’.

  12 april 2013 - 13:47