×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Paleis Noordeinde moet open voor publiek’

  Wisseling van de wacht, kijkje in de stallen: voorstel naar premier

  Paleis Noordeinde moet open voor publiek’

  Den Haag heeft wel oren naar het openstellen van de Koninklijke Stallen en delen van Paleis Noordeinde voor het publiek. Dat zei een woordvoerder van de gemeente naar aanleiding van berichtgeving van Omroep West. De gemeente zal het voorstel van D66-raadslid Martijn Bordewijk voorleggen aan premier Mark Rutte.


  Volgens Bordewijk zou een openstelling de koninklijke allure van de stad, het toerisme en de werkgelegenheid een impuls kunnen geven. Ook een wisseling van de wacht, zoals bij Buckingham Palace in Londen gebeurt, ziet Bordewijk wel zitten.

  De gemeente Den Haag is enthousiast over de ideeën, maar wijst op de bezuinigingen en daarmee samenhangende personeelsreductie bij Defensie, die mogelijk roet in het eten kunnen gooien.

  De Rijksvoorlichtingsdienst heeft nog niet gereageerd.

  5 juni 2013 - 17:16