×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Voorbeeldfunctie

  Door Marc van der Linden

  Koning Willem-Alexander had de juiste toon in zijn toespraak over het coronavirus. ’Het meest getroffen zijn de mensen die ernstig ziek zijn en hun familie. Wij leven intens mee met de nabestaanden van de mensen die zijn overleden en met alle coronapatiënten, thuis of in een ziekenhuis. Wij denken aan u in deze moeilijke tijd….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oud-infanterist was ooggetuige:

  "Prins Bernhard schoot vanaf paleis naar Duitse vliegtuigen"

  Oud-infanterist was ooggetuige:

  Prins Bernhard heeft op 10 mei 1940 bij de Slag om de Residentie wel degelijk op overvliegende Duitsers geschoten. De bewering van Bernhard werd vaak in twijfel getrokken, maar de 92-jarige oud-infanterist Gerard Hillenaar was ooggetuige en bevestigt het verhaal. Hillenaar doet zijn relaas in het vandaag te verschijnen veteranenblad Checkpoint, zo weet De Telegraaf.

  De infanterist was indertijd paleiswacht bij Huis ten Bosch. Na het verschijnen van de Duitse vliegtuigen boven het Haagse Bos, stond de prins zij aan zij met de militairen die met hun wapens omhoog schoten. ”Prins Bernhard stond naast mij op het plein van het paleis met een machinepistool ook op Duitse vliegtuigen te schieten”, zei Hillenaar. Volgens de veteraan haalde de prins geen vliegtuig neer. Gerard werd nog dezelfde dag toegesproken door koningin Wilhelmina. ”Daarbij waren ook prinses Juliana en de andere prinsesjes present. Ze zei dat we ons best moesten blijven doen en spoorde ons aan om vol te houden.”

  12 april 2013 - 09:54