Onverwacht: Westminster luidt klokken voor jarige Andrew

Dit is besloten, ondanks het feit dat Andrew onlangs al zijn publieke taken neerlegde vanwege zijn vriendschap met de voor seksueel wangedrag veroordeelde miljardair Jeffrey Epstein.

Op verjaardagen van belangrijke leden van de koninklijke familie luiden traditioneel de klokken Westminster Abbey. Dit gebeurt om één uur ’s middags. De Abbey houdt deze traditie in ere, ondanks de controverse rond prins Andrew.

LEES OOK:

Onder vuur

Andrew kwam onder vuur te liggen nadat hij het in een interview had opgenomen voor Epstein. De Amerikaanse miljardair werd vorig jaar dood aangetroffen in zijn cel, in afwachting van een nieuwe rechtszaak. Hem werd onder meer misbruik en mensenhandel met minderjarigen ten laste gelegd. Een van de slachtoffers van Epstein claimt ook gedwongen seks te hebben gehad met prins Andrew.

Niet meewerken

De zoon van koningin Elizabeth werkte volgens de Amerikaanse aanklagers totaal niet mee aan het onderzoek, meldde de openbaar aanklager in de zaak Epstein vorige maand. Britse overheidsgebouwen hoeven overigens de vlag niet meer te hijsen op de verjaardag van Andrew, omdat hij zijn publieke taken heeft neergelegd.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen