×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Onverwacht: Westminster luidt klokken voor jarige Andrew

  Traditie in ere

  Onverwacht: Westminster luidt klokken voor jarige Andrew

  Dit is besloten, ondanks het feit dat Andrew onlangs al zijn publieke taken neerlegde vanwege zijn vriendschap met de voor seksueel wangedrag veroordeelde miljardair Jeffrey Epstein.


  Op verjaardagen van belangrijke leden van de koninklijke familie luiden traditioneel de klokken Westminster Abbey. Dit gebeurt om één uur ’s middags. De Abbey houdt deze traditie in ere, ondanks de controverse rond prins Andrew.

  LEES OOK:

  Onder vuur

  Andrew kwam onder vuur te liggen nadat hij het in een interview had opgenomen voor Epstein. De Amerikaanse miljardair werd vorig jaar dood aangetroffen in zijn cel, in afwachting van een nieuwe rechtszaak. Hem werd onder meer misbruik en mensenhandel met minderjarigen ten laste gelegd. Een van de slachtoffers van Epstein claimt ook gedwongen seks te hebben gehad met prins Andrew.

  Niet meewerken

  De zoon van koningin Elizabeth werkte volgens de Amerikaanse aanklagers totaal niet mee aan het onderzoek, meldde de openbaar aanklager in de zaak Epstein vorige maand. Britse overheidsgebouwen hoeven overigens de vlag niet meer te hijsen op de verjaardag van Andrew, omdat hij zijn publieke taken heeft neergelegd.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  19 februari 2020 - 12:42