×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse koning verliest van Canada en Finland

  Derde plaats voor Harald in WK zeilen met historische boot

  Noorse koning verliest van Canada en Finland

  De Noorse koning Harald V heeft dit weekeinde voor de kust van Helsinki in Finland de derde plaats gehaald bij het wereldkampioenschap zeilen in de klassieke 8 meter klasse.


  Winnaar in de klasse van historische achtmeterboten was de Canadees Brian Gooderham met zijn schip Raven. Hij was al voor de laatste race zeker van de eindoverwinning. Het was Gooderhams vierde wereldtitel op rij. Aan het wereldkampioenschap namen 27 boten deel, uit elf verschillende landen.

  Koning Harald moest op de laatste wedstrijddag vol aan de bak om het brons veilig te stellen. Hij had slechts één punt voorsprong op de boot Silja uit Finland en de strijd werd pas op de finish beslist. Silja ging eerder over de lijn, maar met onvoldoende voorsprong om koning Harald van het erepodium te houden.

  Het Noorse hof plaatste meteen trots een foto van de koninklijke zeilboot op de eigen Facebookpagina. Harald (76) heeft als kroonprins aan drie Olympische zomerspelen deelgenomen en is ook daarna altijd blijven zeilen. Zijn schip Sira is gebouwd in 1938 en is de naamgever van de Cup waarvoor bij het WK wordt gestreden.

  5 augustus 2013 - 08:45