×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Noorse koning neemt deel aan WK zeilen

  Noorse koning neemt deel aan WK zeilen

  De Noorse koning Harald neemt deze maand deel aan het wereldkampioenschap zeilen voor acht meter boten. Dat wordt van 19 tot en met 27 augustus gehouden bij het Canadese Toronto. Organisator is de Royal Canadian Yacht Club.


  De acht meterklasse – de boten zijn een aantal meter langer – is een Noorse specialiteit en de Noren wonnen er in de eerste helft van de vorige eeuw ook Olympische medailles voor. Aan het wereldkampioenschap nemen 27 boten deel, uit 11 verschillende landen. De laatste keren zijn het vooral jongere boten geweest die het WK hebben gewonnen, maar voor de vintage schepen is er een aparte Sira Cup, vernoemd naar de Noorse koningsboot.

  25 juli 2013 - 16:41