Nog geen definitieve bestemming Soestdijk

Twee weken geleden heeft Royalty al kunnen melden dat Paleis Soestdijk opnieuw open zou gaan, ondermeer voor rondleidingen en bijeenkomsten. Vandaag bevestigt de Rijksgebouwendienst deze primeur.

Twee weken geleden heeft Royalty al kunnen melden dat Paleis Soestdijk opnieuw open zou gaan, ondermeer voor rondleidingen en bijeenkomsten. Vandaag bevestigt de Rijksgebouwendienst deze primeur.

Bezoekers zijn vanaf 1 maart 2011 weer welkom op Paleis Soestdijk. Naast rondleidingen op vrijdag, zaterdag en zondag, biedt Paleis Soestdijk dit jaar ook ruimte voor culturele evenementen, besloten bijeenkomsten en (internationale) topontmoetingen. Met deze nieuwe formule geeft de Rijksgebouwendienst gehoor aan de blijvende vraag naar mogelijkheden om het paleis en de tuinen te bezoeken.

De rondleidingen, die al jaren zeer succesvol zijn, worden uitgebreid met bijzondere arrangementen. Zo kunnen bezoekers genieten van thematische lezingen en rondleidingen over bijvoorbeeld Zocher en de Engelse landschapstuinen. Daarnaast is er een speciaal Koninginnedagprogramma. De  vijver van Paleis Soestdijk is deze zomer het decor voor de opera Orfeo ed Euridice, een initiatief van De Utrechtse Spelen.

Paleis Soestdijk is sinds 2006 geopend voor publiek. De afgelopen vier jaar, waarin dagelijks rondleidingen werden gehouden, brachten maar liefst 600.000 mensen een bezoek aan het paleis en de tuin. Dat Paleis Soestdijk een uitstekende locatie is voor bijeenkomsten,  blijkt ook uit de regelmatige verzoeken. Bijeenkomsten en evenementen zijn echter lastig te combineren met rondleidingen gedurende 6 dagen per week. Door de rondleidingen nu te beperken van vrijdag tot en met zondag, kan de Rijksgebouwendienst ook aan deze verzoeken tegemoetkomen.
 
De Rijksgebouwendienst is in opdracht van het kabinet op zoek naar een nieuwe bestemming voor Paleis Soestdijk. Met deze tijdelijke openstelling heeft het kabinet de ruimte om een beslissing te nemen over de herbestemming van het Paleis en de situatie na 2011.