×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe koning zal tweetalig ondertekenen

  Philippe of Filip, het mag allebei van kabinet

  Nieuwe koning zal tweetalig ondertekenen

  Als Filip koning is, behoudt hij zijn dubbele identiteit, schrijft De Standaard. De nieuwe koning zal wetteksten en andere officiële documenten zowel met Philippe als met Filip ondertekenen. Dat heeft het Belgische kernkabinet beslist.


  De prins zei eerder nog dat hij alleen wetten zou ondertekenen met het Franstalige Philippe. Dat heeft de Belgische prins tot nu toe altijd gedaan, blijkt bijvoorbeeld uit de handtekening die hij in 2011 zette onder een rapport over de Vlaams-Nederlandse delta. ‘Philippe van België’ schreef hij naast de handtekening van Willem-Alexander.

  Filip is de eerste Belgische koning die een voornaam heeft die niet in beide landstalen vrijwel hetzelfde wordt geschreven of met dezelfde eerste letter begint. Dat was bij Leopold, Boudewijn en Albert wel het geval.

  11 juli 2013 - 12:40