×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuwe koning zal tweetalig ondertekenen

  Philippe of Filip, het mag allebei van kabinet

  Nieuwe koning zal tweetalig ondertekenen

  Als Filip koning is, behoudt hij zijn dubbele identiteit, schrijft De Standaard. De nieuwe koning zal wetteksten en andere officiële documenten zowel met Philippe als met Filip ondertekenen. Dat heeft het Belgische kernkabinet beslist.


  De prins zei eerder nog dat hij alleen wetten zou ondertekenen met het Franstalige Philippe. Dat heeft de Belgische prins tot nu toe altijd gedaan, blijkt bijvoorbeeld uit de handtekening die hij in 2011 zette onder een rapport over de Vlaams-Nederlandse delta. ‘Philippe van België’ schreef hij naast de handtekening van Willem-Alexander.

  Filip is de eerste Belgische koning die een voornaam heeft die niet in beide landstalen vrijwel hetzelfde wordt geschreven of met dezelfde eerste letter begint. Dat was bij Leopold, Boudewijn en Albert wel het geval.

  11 juli 2013 - 12:40