×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Nieuw boek over Prof. Mr. Pieter

  Impressies van een boeiend leven

  In dit jubileumboek, dat verschijnt naar aanleiding van de 70ste verjaardag van prof. mr. Pieter van Vollenhoven, komen meer dan ­honderd personen aan het woord. Hun unieke verhalen geven een beeld van de persoonlijkheid van Pieter van Vollenhoven en geven een kijkje in zijn leven. Alle aspecten komen aan bod: zijn jeugd, studententijd, stages, werk en vele nevenfuncties, maar ook zaken als de ­oprichting van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en zijn benoeming tot praktijkhoogleraar risicomanagement. Uit de interviews komen steeds zijn humoristische kijk op het leven en zijn maatschappelijke betrokkenheid naar voren. Een veelzijdig boek waarin serieuze onderwerpen worden afgewisseld met grappige anekdotes, bijvoorbeeld ‘Hoe Pieter zijn lerares Engels tot wanhoop dreef’. De teksten worden geïllustreerd met bijzonder, niet eerder vertoond fotomateriaal, ook uit de privécollec­tie van het gezin Van Vollenhoven.


  4 februari 2009 - 12:11