Placeholder

Nicht koningin Elizabeth niet heel enthousiast

Margaret Rhodes, een volle nicht van koningin Elizabeth die opgroeide met haar en ook bruidsmeisje wat op haar huwelijk, sprak zich op CNN uit over de aanstaande geboorte van een nieuwe troonopvolger. Op de vraag of ze enthousiast is over de toekomstige baby van William en Kate antwoorde ze koeltjes: 'niet zo heel erg'. Ze hoopt vooral dat de jonge prins of prinses afgeschermd kan worden van de grandeur van het koninklijke leven. De jeugd moet heilig zijn.

De moeder van Rhodes was de zus van de Elizabeth Bowes-Lyon, de bekende Queen Mum. Ze begeeft zich al haar hele leven in de naaste kring van mensen rondom koningin Elizabeth en woont nabij Windsor Castle. Ook al leeft ze al negen decennia van koninklijk huwelijk tussen koninklijke geboorte en koninklijke begrafenis, Margaret weet steeds alle gebeurtenissen in perspectief te zetten. ‘Nou, weet je, iedereen heeft baby’s. En het is heerlijk, maar ik word er niet wild enthousiast van’. Vergeet ze dan niet dat het een koninklijke baby is, die ooit op de troon komt, probeert de interviewster nog. ‘Ja, vooruit,’ reageert ze. ‘Ik ben bereid om enthousiast te worden’, lacht ze.
Daarnaast sprak ze de hoop uit dat het jonge leven en de tienerjaren ‘gewoon een vrolijke, gelukkige, normale kindertijd’ zal zijn. ‘Ik bedoel, de koning en koningin in die tijd (George VI en Elizabeth) hebben zo hun best gedaan om hun jeugd een soort van heilig te houden. Het was een tijd van leren en genieten. En ik denk dat ze daar ontzettend goed in geslaagd zijn.’